Home Sitemap Zoeken

Hardwax-olie

Hardwax-olie is een afwerking op basis van olie en harde wassen. De olie trekt in het hout en de harde wassen blijven op het hout liggen.

Osmo hardwax is verkrijgbaar in een zijdematte(3032) en een matte variant(3062)
Daarnaast zijn er snel drogende(rapid) varianten. Zijdemat 3232 en mat 3262.

Kleuren
Hardwax kan gecombineerd worden met diverse kleuren. Voordat de kleurloze beschermlaag wordt opgebracht wordt er eerst een laag opgebracht met een gewenste kleur(Decorwas). Let wel op dat op donkere vloeren krassen meer afsteken. Tevens is een gekleurde vloer moeilijker plaatselijk bij te werken.
Met Osmo Hardwax-olie is het mogelijk om een zogenaamde "White Wash" aan te brengen op het hout. Wat vaak niet bekend is dat dat white wash in verschillende sterktes toe te passen is.
Zelf hebben wij voor Osmo een speciale mengkleur gemaakt die de oorsponkelijke kleur van Eikenhout vrijwel exact benaderd.

Onderhoud
De vloer kan met een vochtige doek en een natuurlijk schoonmaakmiddel of multi-cleaner van Osmo schoongemaakt worden. Daarnaast kan de vloer plaatselijk bijgewerkt worden waar de beschermlaag beschadigd is. Dit kan met Osmo Onderhoudswas of hardwax-olie zelf.

Verwerking
Osmo hardwax-olie wordt in 2 lagen aangebracht met een brede platte kwast. Osmo kleur(Decorwas) kan het beste met een boenmachine worden uitgepoetst.