Home Sitemap Zoeken

Skylt Lak

Wat lak betreft werken wij veel met Rigostep Skylt lak. Deze lak is erop gemaakt om hout te doen laten lijken alsof het onbehandeld is. Zo is deze afwerking zeer mat en nauwelijks verkleurend. Tevens is Skylt zeer slijtvast doordat het op basis van 2 componenten Poly Urethaan is gemaakt. Skylt-lak is dus zeer goed toe te passen in intensief belopen ruimtes zoals winkels
Ook op meubels is Skylt-lak zeer goed toe te passen.

Kleur
Skylt lak is ook te combineren met een kleur. Allereerst wordt er een kleurlaag(colorwash) ingepoetst waarna de Skylt lak kan worden aangebracht.

Verwerking
Skylt kan met een fijne lakroller aangebracht worden. Totaal moeten er 3 lagen aangebracht worden om de hoogste slijtvastheid te bereiken.
De droogtijd tussen de onderlinge lagen is realtief kort. Binnen 5-6 uur kan al weer een nieuwe laag aangebracht worden. Er moet wel tussentijds geschuurd worden om een glad resultaat te bereiken.

Onderhoud
Het onderhoud van een Skylt-vloer vindt plaats door de vloer regelmatig te voorzien van Skylt- Conditioner. Meer informatie over onderhoud van Sklyt-lak is te vinden op de site van de fabrikant Ursapaint Rigostep.