Home Sitemap Zoeken

Vloer leggen

Na het kiezen van een geschikte houten vloer moet er nog bepaald worden hoe de vloer gelegd gaat worden. Wij bepalen altijd in overleg met de klant welke manier van leggen het meest geschikt is.
Indien gewenst komen wij ook ter plekke langs waar de vloer gelegd moet worden om de meest geschikte manier van leggen te bepalen. Dit is namelijk zeer afhankelijk van de grote van de ruimte, de soort ondergrond, de staat van de ondergrond en de aanwezigheid van vloerverwarming.

De 2 meest toegepaste manieren van leggen bij lamelparket zijn:

  1. Zwevend
    Zwevend leggen houdt in dat de vloer los gelegd wordt zonder lijm of spijkers. Dit is de goedkoopste en meest voorkomende manier van leggen.
  2. Verlijmd
    Vast verlijmd leggen betekent dat de vloer direct verlijmd wordt op de bestaande vloer of verlijmd en gespijkerd wordt op een houten onderlaag


Klik voor meer informatie over de verschillende manieren van leggen op de links in de tekst of op de links in het submenu aan de linkerkant van de pagina.

Alle werkzaamheden die bij het leggen van een vloer komen kijken kunt u aan ons uitbesteden. Het laten leggen van de vloer laten wij over aan onze vaste vloerenleggers die ruime ervaring hebben in het plaatsen van alle soorten houten vloeren.