Home Sitemap Zoeken

Douglas Hout

Bezoek onze nieuwe website www.Douglashout.nl voor direct bestelmogelijkheid en een compleet overzicht van ons assortiment Douglashout.nl

 

Douglas hout is een sterke en van nature duurzame houtsoort. Door deze gunstige eigenschappen is Douglas hout zeer breed toepasbaar.  We kunnen u een zeer compleet assortiment Douglas hout uit voorraad aanbieden.

O.a. het volgende kunnen we u aanbieden in Douglas: 


Douglas
Douglas is een zeer geschikte naaldhoutsoort voor buiten gebruik. Impregneren wat bij Vuren noodzakelijk is om goed te blijven is bij Douglas niet nodig. Douglas is van zichzelf duurzaam genoeg. Douglas valt in duurzaamheidsklasse III wat vergelijkbaar is met Merantie. Grondcontact dient ten allen tijden vermeden te worden.

Douglas is om deze redenen een zeer betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief vergeleken met geïmpregneerd Vuren.

Douglas wordt al 150 jaar aangeplant in Europa. Oorsponkelijk komt deze houtsoort uit Noord-Amerika waar hij Orgeon Pine wordt genoemd. De Orgeon Pine bomen kunnen daar een hoogte bereiken van 90m1. In Europa heeft het de naam Douglas gekregen naar de Engelsman David Douglas die de zaden Orgeon Pine voor het eerst in Europa introduceerde.
Het Douglas wat in Europa groeit is niet vergelijkbaar meer met het oorsponkelijke Orgeon Pine. Het Europese klimaat zorgt voor een grovere structuur.