Loofhout, ook bekend als:

Wit amerikaans Eiken/
American white oak
 

Amerikaans rood eiken, botanisch bekend als Quercus rubra, is een van de meest voorkomende eikensoorten in Noord-Amerika en wordt gewaardeerd vanwege zijn schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid in verschillende toepassingen.

240mm breed
240mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek AB
Per meter vanaf:14,29
incl. BTW
2 lengtematen beschikbaar
Wit Amerikaans eiken hout

Houtbeschrijving

Kleur en
structuur

De kleur van Amerikaans notenhout is een van zijn meest opvallende kenmerken. Het heeft een diepe, rijke kleur die varieert van donkerbruin tot bijna zwart. Deze donkere kleur is gelijkmatig verdeeld over het hout en kan variëren afhankelijk van de specifieke boom en het groeigebied.
Notenhout heeft vaak een natuurlijke glans die bijdraagt aan zijn visuele aantrekkingskracht. Deze glans kan worden verbeterd door het hout te schuren en te polijsten tijdens het afwerkingsproces.
Naast de donkere basiskleur kunnen er subtiele, bijna zwarte strepen en vlekken in het hout voorkomen. Deze strepen voegen visuele diepte en karakter toe aan het hout.

Verwerking

Toepassen en
bewerken

Amerikaans notenhout is duurzaam en slijtvast, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, vooral in meubelproductie en interieurdecoratie. Het hout is relatief makkelijk te bewerken en te polijsten, wat het ideaal maakt voor gedetailleerd vakmanschap. Vanwege zijn esthetische aantrekkingskracht wordt het vaak gebruikt voor het maken van hoogwaardige meubelstukken, fineer, panelen en andere decoratieve elementen.

Amerikaanseiken wit

Herkomst en eigenschappen

: Groeigebied: Europa en Amerika

Volumieke massa: +/- 600kg/m3. 
 Hardheid: 4500 N
Duurzaamheidsklasse: 3

 

Amerikaans eiken wit op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor wit Amerikaans eiken op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.