houten vloeren

Een houten vloer is een tijdloze keuze in ieder interieur

Reeds 35 jaar verkopen  wij houten vloeren. Een kwalitatief goede en goed gelegde vloer geeft tientallen jaren woonplezier. Houten vloeren zijn in diverse houtsoorten en afwerkingen leverbaar. Een groot aantal veel gekozen voorbeelden van vloeren zijn zichtbaar in onze showroom. Houten vloeren leveren wij zowel massief als in multiplank uitvoering met een toplaag verlijmd op multiplex. Vooral de multiplank biedt op vloerverwarming voordelen ten aanzien van stabiliteit en warmte doorlaatbaarheid. Vloerdelen kunnen zowel recht als in een patroon worden geplaatst.

Baxhout

Stroken

Massief houten
planken

Al honderden jaren worden er massief houten vloeren gelegd in woningen en oude gebouwen. Met het juiste advies, een kwalitatief goede plank en een correcte manier van plaatsen kan dit heden ten dagen nog steeds een mooie keuze zijn. 

 

Lees meer over massief houten vloeren

 

 

Stroken

Multiplanken

De multiplank die ook wel duo-plank, lamelparket of samengestelde plank wordt genoemd heeft de laatste 15 jaar sterk terrein gewonnen op de massieve plank. Dit komt vooral omdat een multiplank maatvaster, stabieler en voordeliger is. Deze multiplanken zijn opgebouwd uit multiplex met een toplaag van massief hout. Hierdoor werkt het hout dus minder en is het geschikt voor op vloerverwarming.

 

Lees meer over Multiplanken

Baxhout
Baxhout

Patronen

Visgraat en
hongaarse punt

Een houten vloer in een patroon gelegd is in veel situaties een aanwinst voor de ruimte. Door diverse mogelijkheden qua maatvoering en afwerking is zowel een klassieke of moderne uitstraling te creëren.
 

Lees meer over visgraat vloeren

 

verwarming

Houten vloer op vloerverwarming

Over het toepassen van hout op vloerverwarming zijn helaas nog altijd een aantal misverstanden. In Nederland is het aanbrengen van houten vloeren op vloerverwarming inmiddels al 20 jaar aan de orde van de dag. In Noord-Europese landen wordt dit zelfs al veel langer gedaan. 

 

Lees meer over hout op vloerverwarming

Baxhout
Baxhout

Afwerking

Houten vloer
Behandelen

Qua afwerking van houten vloeren is er veel keuze. Elke behandeling geeft zijn eigen specifieke kleur, uitstraling en slijtvastheid. Vloeren kunnen in huis worden behandeld maar ook voorbewerkte vloeren zijn leverbaar. 

 

Lees meer over het behandelen van een houten vloer

Montage

Leggen van
een houten vloer

Kortgezegd kun je houten vloeren zwevend of verlijmd leggen. Iedere manier van leggen heeft zo zijn voor en nadelen.

 

Lees meer over het leggen van een houten vloer

 

 

Baxhout
Baxhout

Duurzaamheid

Een Houten vloer
is een eerlijke vloer!

Een houten vloer is een veel duurzamere keuze dan bijvoorbeeld PVC of laminaat. Zo slaat hout CO2 op en is het herbruikbaar. 
op de website www.eerlijkevloeren.nl kun je hier meer informatie over vinden.

 

Lees meer over eerlijke vloeren!

Stuur ons een bericht

Heb je interesse in 1 van onze producten of diensten vul dan onderstaand formulier in.
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.