0
Jouw winkelwagen is leeg

Over ons

Bax Hout 

Ooit begonnen we met de verkoop van o.a. bielzen en nu heden ten dage zijn we uitgegroeid tot voorraadhoudend leverancier van diverse houtproducten. Inmiddels is de derde generatie werkzaam binnen ons bedrijf. Reeds meer dan 50 jaar besteden wij veel zorg en tijd aan het samenstellen van een breed assortiment voornamelijk Europese houtsoorten. In deze jaren hebben wij veel ervaring opgedaan en proberen we met deze kennis een zo kwalitatief hoogwaardig mogelijk product af te leveren.

een kijkje in het verleden

Bax Hout tijdlijn

De eerste inschrijving bij de kvk dateert uit 1965. in al die jaren is het assortiment regelmatig gewijzigd en is het bedrijf mee gegaan met de tijd. Volg onze tijdlijn om een kijkje in het verleden te krijgen.

1965
Oprichting Bax Hout door Jan Bax

in 1965 schrijft Jan Bax het bedrijf in bij de kamer van koophandel onder de naam " J.BAX - Terheijden" . De handelsdrift brengt hem via allerlei omwegen bij bielzen en andere hout gerelateerde producten.

1967
Kerkbanken
Kerkbanken was onder andere een product dat in die tijd verhandeld werden. Op de foto is Jan Bax te zien die met zijn stevige postuur de banken los duwde van de ondergrond.
1970
Meubels
Diverse gebruikte meubels werden bij verschillende bedrijven en instanties opgekocht om aan particulieren te worden doorverkocht. 
1975
Handel in beton en bouwmaterialen
Aanverwante producten die in de bouw en in de tuin werden toegepast werden op het terrein aan de bergen in Terheijden verzameld en doorverkocht aan bedrijven en particulieren. Vooral betontegels en bielzen voerden de hoofdmoot.
1980
Overname door Johan Bax en zijn broer Mari

Vanwege het plotseling overlijden van oprichter Jan Bax zetten Johan Bax en zijn broer Mari het bedrijf voort. Ze leggen de focus op bielzen en bestratingsmaterialen.
Zwager Theo komt jaren later beide broers ondersteunen in de verkoop. 

1982
Bax bielzen
De vraag naar oude spoorbielzen is in deze jaren is zeer groot. Deze worden veel in de tuin toegepast. Ook bielzentafels worden steeds populairder waardoor we tot op de dag van vandaag nog steeds wel eens " BAX Bielzen"  worden genoemd. 
1985
Eikenhout
Eiken meubelen, balken en planken zijn in deze tijd steeds populairder waardoor we in eigen beheer Eikenhout uit Frankrijk en Duitsland gaan importeren. Sporadisch laten we eiken bomen uit de regio tot verwerkbaar materiaal zagen. 
1987
Bielzen, eiken balken en bestratingsmaterialen
Het assortiment in deze jaren is gericht op de tuin en de focus begint meer en meer op het hout te liggen. De schouwbalk (vaak gemaakt van bielzen) zoals in het logo verwerkt is op dat moment een veel gevraagd product.
1990
Houten vloeren
Begin jaren 90 is de houten vloer behoorlijk in opkomst. Vooral grenen vloeren zijn in die tijd een veel toegepast product. Maar ook de massief eiken vloer wordt steeds meer verkocht. Er wordt een ruime showroom opgezet om alle mogelijkheden te laten zien.
1997
Douglashout
Halverwege de jaren 90 wordt het assortiment uitgebreid met het op dat moment onbekende Douglashout. Het betreft dan vooral planken die in de tuin worden toegepast. 
2005
Baxhout.nl
Omstreeks 2005 wordt onze eerste website baxhout.nl online gezet. Het betreft een pagina waar vooral informatie te vinden is over de diverse producten die we op dat moment leveren. Het assortiment bestaat op dat moment vooral uit: Houten vloeren, Douglas hout, Eiken hout en maatwerk meubels
2012
Lancering Douglashout.nl

Met de opkomst van internet en webshops lanceren wij als een van eerste bedrijven in Nederland een gebruiksvriendelijke website puur gericht op de verkoop van Douglashout. 

2013
Overname door Martijn en Pieter Bax
Na een aantal jaren in het bedrijf gewerkt te hebben worden in 2013 Martijn en zijn jongere broer Pieter eigenaar van het bedrijf. Vanaf dat moment zetten ze het bedrijf langzaamaan naar hun hand. Zo wordt het terrein en de opslag gemoderniseerd en uitgebreid. Ook worden er op digitaal gebied grote stappen gezet.
2015
Lancering Eikenhout.nl
Na het succes van Douglashout.nl wordt de website Eikenhout.nl ontwikkeld. Een website gericht op het zeer grote assortiment geschaafd eikenhout dat inmiddels is opgebouwd.
2017
Uitbreiding opslag
Ten behoeve van de grote vraag naar Douglashout wordt er in 2017 geinvesteerd in het terrein en worden er nieuwe Ohra opslagsystemen geplaatst. De opslagcapaciteit voor enkel Douglashout komt daarmee op ruim 3000m3.
2020
Houtwinkel & fijnhout afdeling
Met de komst van onze houtwinkel kunnen we de consumenten die voor kleine plankjes en mooie stukken hout komen goed bedienen. Ook hebben we een loods ingericht met een fijnhout afdeling waar unieke en bijzondere houtsoorten te vinden zijn. Veel hobbyisten en houtliefhebbers weten hun weg inmiddels hiernaartoe te vinden.
2024
Lancering vernieuwde website
Begin van dit jaar wordt de compleet vernieuwde Bax hout website online gezet. Er is o.a. een webshop toegevoegd om ook online het zeer ruime en complete assortiment weer te geven.