Vloerverwarming i.c.m. houten vloer

Een houten vloer op vloerverwarming geeft comfort en sfeer

Over het toepassen van hout op vloerverwarming zijn helaas nog altijd een aantal misverstanden. In Nederland is het aanbrengen van houten vloeren op vloerverwarming inmiddels al 20 jaar aan de orde van de dag. In Noord-Europese landen wordt dit zelfs al veel langer gedaan. Belangrijk is het om een geschikte plank toe te passen

 

Baxhout

Types

Soorten 
Vloeren

Bij het toepassen van een houten vloer op vloerwarming adviseren wij enkel multiplanken te gebruiken van een goede kwaliteit. Niet alle houtsoorten kunnen daarnaast als multiplank gebruikt worden i.c.m. vloerverwarming. Het is belangrijk dat de houtsoort een stabiele is. Europees Eiken is naar onze mening de enige houtsoort die stabiel genoeg is om op vloerwarming toe te passen. Deze eiken multiplanken zijn er in diktes van 12 en 16mm. De maximale breedte die wij aanraden op vloerverwarming is 26cm.

 

 

 

Specificaties

Legwijze en
Specificaties

Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen van de vloerverwarming raden wij altijd aan om een multiplank direct op de cementdekvloer te verlijmen. De cementdekvloer wordt door middel van de juiste lijm en een lijmkam voorzien van een laag lijm waar de planken met lichte kracht in worden geduwd. Zo ontstaat een zeer vaste en sterke vloer die bestand is tegen de temperatuurverschillen. 

Met een lage Rc-waarde van 0,13 W/M2K zijn onze multiplanken vloeren zeer geschikt om op vloerverwarming toe te passen.

Baxhout
Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.