Loofhout, ook bekend als:

Amerikaans noten/
Black walnut

Amerikaans notenhout, ook wel bekend als zwarte walnoot (Juglans nigra), is een houtsoort afkomstig van de zwarte walnootboom, die inheems is in Noord-Amerika. Het hout van de zwarte walnoot staat bekend om zijn schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid, en het wordt vaak gebruikt in meubelproductie, houtbewerking en andere ambachtelijke toepassingen.

225mm breed
225mm breed
Beschikbare kwaliteit
First And Second (FAS)
Per st. vanaf:140,00
incl. BTW
2 lengtematen beschikbaar
Vallende breedtes
Vallende breedtes
Beschikbare kwaliteit
First And Second (FAS)
Per m2 vanaf:400,00
incl. BTW
1 oppervlakktemaat beschikbaar
Vallende breedtes
Vallende breedtes
Beschikbare kwaliteit
First And Second (FAS)
Per m2 vanaf:400,00
incl. BTW
1 oppervlakktemaat beschikbaar
Amerikaans Notenhout

Houtbeschrijving

Kleur en
structuur

De kleur van Amerikaans notenhout is een van zijn meest opvallende kenmerken. Het heeft een diepe, rijke kleur die varieert van donkerbruin tot bijna zwart. Deze donkere kleur is gelijkmatig verdeeld over het hout en kan variëren afhankelijk van de specifieke boom en het groeigebied.
Notenhout heeft vaak een natuurlijke glans die bijdraagt aan zijn visuele aantrekkingskracht. Deze glans kan worden verbeterd door het hout te schuren en te polijsten tijdens het afwerkingsproces.
Naast de donkere basiskleur kunnen er subtiele, bijna zwarte strepen en vlekken in het hout voorkomen. Deze strepen voegen visuele diepte en karakter toe aan het hout.

Verwerking

Toepassen en
bewerken

Amerikaans notenhout is duurzaam en slijtvast, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, vooral in meubelproductie en interieurdecoratie. Het hout is relatief makkelijk te bewerken en te polijsten, wat het ideaal maakt voor gedetailleerd vakmanschap. Vanwege zijn esthetische aantrekkingskracht wordt het vaak gebruikt voor het maken van hoogwaardige meubelstukken, fineer, panelen en andere decoratieve elementen.

Amerikaans hout

Herkomst en eigenschappen

: Groeigebied: Europa en Amerika

Volumieke massa: +/- 600kg/m3. (Bij een vochtigheid van +/- 12%)
 Hardheid: 4500 N
Duurzaamheidsklasse: 3

 

Amerikaans noten hout op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Amerikaans noten op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.