0
Jouw winkelwagen is leeg

Loofhout, ook bekend als:

Eiken/
chêne/ oak

Europees eikenhout geniet een uitstekende reputatie vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht, waardoor het een veelgebruikte keuze is in de wereld van houtbewerking en bouw.

Eiken hout Europees op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Europees eiken kopen op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Europees Eiken Hout

Houtbeschrijving

Kleur en
Structuur

Het kleurenpalet van Europees eiken varieert van lichtgeel tot donkerbruin. Het hout heeft vaak een subtiele goudbruine tint. Het kernhout en het spinthout hebben verschillende kleuren, waardoor een duidelijk verschil in uiterlijk ontstaat. Eiken staat bekend om zijn aantrekkelijke en prominente houtnerf. Het hout heeft een kenmerkende en aantrekkelijke nerf, die kan variëren van fijn tot matig grof, afhankelijk van de groeicondities. De structuur is over het algemeen gelijkmatig, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van eikenhout in verschillende toepassingen.

Verwerking

Toepassen en
Bewerken

Europees eikenhout wordt veel gebruikt in de meubelindustrie, vloeren, trappen, parket, houtsnijwerk en andere interieurtoepassingen. Het wordt ook gewaardeerd in de bouw voor constructieve elementen en exterieurtoepassingen, zoals gevelbekleding en hekwerken. Europees eiken is goed te bewerken met zowel hand- als machinaal gereedschap. Het reageert goed op schuren, zagen, draaien en frezen. De bewerkbaarheid maakt het geschikt voor een breed scala aan houtbewerkingsprojecten.

 

Voor ons complete assortiment Eikenhout klik hier

Eiken hout

HERKOMST EN EIGENSCHAPPEN

: Groeigebied: Europa

 Volumieke massa: +/- 750kg/m3. (Bij een vochtigheid van +/- 12%)
 Hardheid: 4200 - 6000N
 Duurzaamheidsklasse: 2