Multiplank Vloer

Een multiplank vloer is een tijdloze keuze in ieder interieur

 

De multiplank die ook wel duo-plank, lamelparket of samengestelde plank wordt genoemd heeft de laatste 15 jaar sterk terrein gewonnen op de massieve plank. Dit komt vooral omdat een multiplank maatvaster, stabieler en voordeliger is. Deze multiplanken zijn opgebouwd uit multiplex met een toplaag van massief hout. Hierdoor werkt het hout dus minder en is het geschikt voor op vloerverwarming.
 

 

Baxhout

PLanken

Houtsoorten

Multiplank vloeren worden voor 99% uitgevoerd in Europees Eiken. Dit is een houtsoort die stabiel is en daardoor geschikt om op de multplex onderlaag te verlijmen. De multiplank vloerdelen die wij leveren zijn van Nederlands fabricaat en worden aan de onderzijde voorzien van een berken multiplex. 

 

 

 

 

Planken

Kwaliteiten

Onze Europees eiken multiplanken leveren wij in 3 verschillende kwaliteiten. Hieronder is een opsomming te lezen wat deze kwaliteiten zijn en inhouden.

- Rustiek AB: Noesten 20-80mm, lichte kleurverschillen in de plank, volledig gestopt en geschuurd 

- Rustiek A: Noesten tot 30mm, lichte kleurverschillen in de plank, volledig gestopt en geschuurd

- 1-BIS: Noesten tot 15mm, volledig gestopt en geschuurd.

 

Baxhout
Baxhout

Planken

Afmetingen

Eiken multiplank vloerdelen kunnen wij in diktes van 12 en 16mm leveren. De dikte van 12mm is een 9mm multiplex met een 3mm toplaag. De planken van 16mm dikte hebben een berken onderlaag van 12mm en een toplaag van 4mm. De standaard breedtes die wij kunnen leveren zijn 18cm, 20cm, 22cm, 24cm en 26cm. Eventueel bredere afmetingen zijn op aanvraag leverbaar. 

 

 

 

 

Aanvraagformulier verdere informatie

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.