0
Jouw winkelwagen is leeg

Loofhout, ook bekend als:

Rood Eiken/
American red oak
 

Amerikaans rood eiken, botanisch bekend als Quercus rubra, is een van de meest voorkomende eikensoorten in Noord-Amerika en wordt gewaardeerd vanwege zijn schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid in verschillende toepassingen.

Amerikaans eiken rood op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor rood Amerikaans eiken kopen op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
240mm breed
240mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek AB
Per meter vanaf:14,29
incl. BTW
2 lengtematen beschikbaar
Rood Amerikaans eiken hout

Houtbeschrijving

Kleur en
structuur

Het kernhout van Amerikaans rood eiken varieert van licht tot medium roodachtig bruin, met een opvallende graanpatroon en karakteristieke groeiringen die een aantrekkelijke tekening geven. Het spinthout, het buitenste gedeelte van de boom, is meestal lichter van kleur en kan variëren van wit tot lichtroze.

Verwerking

Toepassen en
bewerken

Vanwege zijn duurzaamheid en aantrekkelijke uiterlijk wordt Amerikaans rood eiken veel gebruikt in meubelproductie, vloeren, kasten, fineer, trappen en decoratieve afwerkingen. Het hout reageert goed op beitsen en afwerkingen, waardoor het diverse ontwerpmogelijkheden biedt. Amerikaans rood eiken is relatief gemakkelijk te bewerken met de meeste gereedschappen en machines. Het hout laat zich goed zagen, schuren en frezen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan bewerkings- en constructietechnieken.

 

Bekijk de actuele voorraad

rood Amerikaans eikenhout

Herkomst en eigenschappen

: Groeigebied: Noord-Amerika, Europa

Volumieke massa: +/- 700kg/m3. 
 Hardheid: 5750 - 6300 N
Duurzaamheidsklasse: 4