Loofhout, ook bekend als:

Europees kastanje/
châtaignier/ chestnut

Kastanjehout is een aantrekkelijke en duurzame houtsoort die vaak wordt gebruikt voor buitentoepassingen zoals palen, hekwerken en schuttingen vanwege zijn natuurlijke weerstand tegen verval, terwijl het ook een ecologisch verantwoorde keuze kan zijn vanwege de hernieuwbare aard van de bron.

70mm breed
70mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek AB
Per m2 vanaf:32,00
incl. BTW
1 oppervlakktemaat beschikbaar
KastanjeHout

Houtbeschrijving

Kleur en
structuur

Vers kastanjehout heeft over het algemeen een lichtgele tot lichtbruine kleur die na verloop van tijd kan vergrijzen naar een zilverachtige tint. Het vertoont vaak een opvallende en aantrekkelijke nerf en knooppatronen, wat bijdraagt aan zijn rustieke uitstraling. Kastanjehout heeft een opvallende, grove en meestal rechte nerf. De textuur van het hout varieert van matig fijn tot grof. Het kan knoesten, kwasten en andere natuurlijke kenmerken vertonen.

Verwerken

Toepassen en bewerken

Kastanjehout wordt vaak gebruikt voor buitentoepassingen zoals hekken, palen, poorten, terrassen, tuinmeubilair en landelijke constructies vanwege zijn duurzaamheid en natuurlijke weerstand tegen verval. Kastanjehout is relatief gemakkelijk te bewerken met standaard gereedschappen voor houtbewerking. Het kan worden gezaagd, geschaafd, geboord en geschuurd, hoewel de aanwezigheid van knoesten en de hardheid van sommige delen enige uitdagingen kunnen opleveren. Kastanje balken staan bekend om zijn natuurlijke duurzaamheid, vooral tegen rot, schimmels en insectenaantasting. Hoewel het niet zo hard is als sommige tropische hardhoutsoorten, biedt het nog steeds een goede duurzaamheid, met name in buitentoepassingen.

Hout Kastanje

HERKOMST EN EIGENSCHAPPEN

: Groeigebied: Europa 

 Volumieke massa: +/- 590kg/m3. (Bij een vochtigheid van +/- 12%)
 Hardheid: 3800 N
 Duurzaamheidsklasse: 2

Kastanje hout op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Kastanjehout op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.