0
Jouw winkelwagen is leeg

Naaldhout, ook bekend als:

Europees Douglas/
oregon Pine

Douglashout is de houtsoort van nu bij exterieur gebruik. Hij is zeer breed toepasbaar bij buiten gebruik vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid. Het wordt gewaardeerd om zijn natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid

Douglas hout op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Douglas hout kopen op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
DouglasHout

Houtbeschrijving

Kleur en
Structuur

Douglashout staat bekend om zijn kleurvariaties, die kunnen variëren van lichtgeel tot roodb en zelfs oranjeachtig. Het kernhout vertoont vaak een diepere rode kleur dan het spinthout waardoor een aantrekkelijk kleurcontrast ontstaat. Na verloop van tijd en blootstelling aan licht kan het hout een mooie, natuurlijke vergrijzing ontwikkelen. De houtstructuur van is opvallend. Het heeft over het algemeen een matig grove nerf. De jaarringen zijn goed zichtbaar, en het hout kan knoesten bevatten, die variëren in grootte en hoeveelheid. Deze natuurlijke kenmerken geven het hout een rustieke uitstraling en voegen karakter toe aan afgewerkte producten.

Verwerking

Toepassen en
bewerken

Het hout wat de Douglasspar levert is door de gunstige eigenschappen zoals natuurlijke duurzaamheid en sterkte zeer breed toepasbaar. Dit veelzijdige hout wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder zware constructies vloeren, meubels, gevelbekleding, terrassen en tuinhout. Het is goed te bewerken vanwege zijn gemiddelde hardheid. Ook met scherp handgereedschap is douglashout prettig te verwerken.

 

Voor ons complete assortiment Douglashout klik hier

Douglas Hout

HERKOMST EN EIGENSCHAPPEN

: Groeigebied: Midden Europa

 Volumieke massa: +/- 500kg/m3. (Bij een vochtigheid van +/- 12%)
 Hardheid: 3000N
 Duurzaamheidsklasse: 3