0
Jouw winkelwagen is leeg

Loofhout, ook bekend als:

witte abeel/
poplar

Populierenhout is een zachtere houtsoort met een lichte kleur en uitstekende bewerkbaarheid, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen, voornamelijk in de bouw van lichtgewicht structuren, verpakkingen en multiplex.

Populieren hout op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Populierenhout kopen op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
58x58mm
58x58mm
Beschikbare kwaliteit
Rustiek
Per meter vanaf:5,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
25x260cm
special
25x260cm
Per st. vanaf:290,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
PopulierenHout

Houtbeschrijving

Kleur en
Structuur

Populier hout heeft over het algemeen een fijne, gelijkmatige textuur met een rechte tot ietwat golvende nerf. Het hout vertoont meestal weinig opvallende knoesten, waardoor het een uniforme uitstraling heeft. De groeiringen zijn doorgaans niet erg opvallend in deze populierensoort, wat bijdraagt aan de gelijkmatige en consistente uitstraling van het hout.

Verwerking

Toepassen en
Bewerken

Populierenhout wordt veel gebruikt in fineer, multiplex, pallets, dozen, papierfabricage, en als kernmateriaal voor deuren vanwege zijn lichtheid en beschikbaarheid. Het wordt soms ook gebruikt in meubels, hoewel het niet zo duurzaam is als andere houtsoorten. Populierenhout staat bekend om zijn uitstekende bewerkbaarheid. Het is een van de gemakkelijkst te bewerken houtsoorten vanwege zijn zachtheid en consistentie. Dit hout reageert goed op een breed scala aan houtbewerkingsgereedschappen, zowel handmatig als machinaal.

 

Bekijk de actuele voorraad

Populieren Hout

HERKOMST EN EIGENSCHAPPEN

: Groeigebied: Europa

 Volumieke massa: +/- 450kg/m3. (Bij een vochtigheid van +/- 12%)
 Hardheid: 2300 N
 Duurzaamheidsklasse: 5