0
Jouw winkelwagen is leeg

Loofhout, ook bekend als:

Wengé/
Panga panga

Wengehout een opvallende houtsoort vanwege zijn diepe donkere kleur en karakteristieke strepen. Het wordt gewaardeerd om zijn uitstraling en wordt veel gebruikt in hoogwaardige interieur- en meubeltoepassingen vanwege zijn unieke esthetische eigenschappen.

Wengé hout op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Wengé hout kopen op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
Vallende breedtes
Vallende breedtes
Beschikbare kwaliteit
FAS
Per m2 vanaf:270,00
incl. BTW
1 oppervlakktemaat beschikbaar
WengéHout

Houtbeschrijving

Kleur en
Structuur

Wengehout staat bekend om zijn diepbruine tot bijna zwarte kleur met donkere strepen of aderen die erdoorheen lopen. De kleur varieert van donkerbruin tot zwart, en deze kenmerkende strepen geven het hout een opvallend en uniek uiterlijk. Wengehout heeft meestal een rechte en gelijkmatige nerf, soms met een grove textuur. Het oppervlak kan mat tot lichtglanzend zijn en heeft vaak een natuurlijke uitstraling met donkere markeringen die het hout karakter geven.

Verwerking

Toepassen en
Bewerken

Wengehout wordt vaak gebruikt in hoogwaardige meubels, vloeren, draaiwerk, muziekinstrumenten, fineer en decoratieve elementen. Vanwege zijn opvallende kleurcontrasten wordt het hout gewaardeerd voor design- en decoratieve toepassingen. Hoewel wengehout bekend staat om zijn hardheid, kan het met zorgvuldige bewerking goed worden bewerkt met scherp gereedschap. Het kan echter problemen veroorzaken zoals splijten, vooral bij het boren of spijkeren. Het verdient aanbeveling om vooraf te boren om splijten te voorkomen.

 

Bekijk de actuele voorraad

Wengé Hout

HERKOMST EN EIGENSCHAPPEN

: Groeigebied: Midden Afrika

 Volumieke massa: +/- 800kg/m3. (Bij een vochtigheid van +/- 12%)
 Hardheid: 10.600 N
 Duurzaamheidsklasse: 2