0
Jouw winkelwagen is leeg

Naaldhout, ook bekend als:

Grenen/ Pine/
grenenhout
 

Grenenhout is een veel voorkomende naaldhoutsoort die wereldwijd wordt gebruikt met een breed scala aan toepassingen vanwege zijn betaalbaarheid, gemakkelijke bewerkbaarheid en beschikbaarheid. Het is een populaire keuze voor verschillende bouw- en decoratieve projecten.

Grenen hout op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Grenen hout kopen op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
185mm breed
185mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek AB
Per st vanaf:18,75
incl. BTW
2 lengtematen beschikbaar
185mm breed
185mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek AB
Per st. vanaf:12,30
incl. BTW
2 lengtematen beschikbaar
GrenenHout

Houtbeschrijving

Kleur en
Structuur

Grenen heeft over het algemeen een bleke tot middelbruine kleur met een opvallende en soms contrasterende nerf. Het vertoont knopen en aderen die de natuurlijke uitstraling van het hout benadrukken. De kleur kan variëren afhankelijk van de specifieke soort grenen en groeicondities. Het oppervlak van grenenhout reageert goed op verschillende afwerkingsmaterialen, waaronder beitsen, verven en lakken. Dit biedt ontwerpmogelijkheden en geeft het hout verschillende esthetische uitstralingen.

Verwerking

Toepassen en
Bewerken

Grenen is over het algemeen zachter dan hardhoutsoorten zoals eiken. Hoewel het niet zo duurzaam is als sommige andere houtsoorten, biedt het nog steeds voldoende sterkte voor verschillende toepassingen. Grenen planken en balken zijn gemakkelijk te bewerken en reageren goed op verschillende gereedschappen en technieken voor houtbewerking. Het kan goed worden gezaagd, geschuurd en geschaafd, waardoor het geschikt is voor zowel handmatige als machinale bewerking. Grenenhout wordt veel gebruikt in meubels, vloeren, timmerwerk, panelen, bekledingen, constructiehout, en ook voor de productie van deuren en ramen vanwege de betaalbaarheid en redelijke sterkte.

 

Bekijk de actuele voorraad

Grenen Hout

HERKOMST EN EIGENSCHAPPEN

: Groeigebied: Europa 

 Volumieke massa: +/- 5200kg/m3. (Bij een vochtigheid van +/- 12%)
 Hardheid: 3300 N
 Duurzaamheidsklasse: 4