Loofhout, ook bekend als:

inlands noten/
walnut

Europees notenhout is een prachtige hardhoutsoort met een rijke bruine kleur en opvallende tekeningen die het ideaal maken voor esthetische en functionele toepassingen in de houtbewerking.

200x20cm, #2513
special
200x20cm, #2513
Per st. vanaf:120,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Europees Noten Hout

Houtbeschrijving

Kleur en
Structuur

Europees notenhout staat bekend om zijn diepe, rijke bruine kleur met donkere strepen of vlammen, die het hout een karakteristiek en elegant uiterlijk geven. Het heeft een natuurlijke glans en verdonkert nog meer naarmate het ouder wordt. Het heeft meestal een rechte, fijne tot middelmatige nerf met een gelijkmatige textuur. Het kan ook een opvallende, golvende of kroezende nerf hebben, wat bijdraagt aan de esthetiek van het hout.

Toepassing

Verwerken en
Toepassen

Vanwege zijn esthetische aantrekkingskracht wordt Europees notenhout vaak gebruikt in hoogwaardige meubels, luxe interieurs, fineer, muziekinstrumenten (zoals gitaren) en decoratieve houtsnijwerken. Europees notenhout is relatief gemakkelijk te bewerken, zowel met handgereedschap als machinaal. Het laat zich goed zagen, schuren, draaien en polijsten

Europees Noten Hout

HERKOMST EN EIGENSCHAPPEN

: Groeigebied: Europa

 Volumieke massa: +/- 650kg/m3. (Bij een vochtigheid van +/- 12%)
 Hardheid: 5300 N
 Duurzaamheidsklasse: 3

Europees noten hout op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Europees notenhout op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.