Loofhout, ook bekend als:

Lindehout/
Linde

Lindenhout wordt vaak gebruikt in decoratieve toepassingen vanwege zijn veelzijdigheid. Het kan dienen als basis voor panelen, lijsten, kroonlijsten en andere decoratieve elementen in interieurs. De zachte nerf en structuur maken het mogelijk om diverse decoratieve patronen en details te creëren

170mm breed
170mm breed
Beschikbare kwaliteit
FAS
Per st. vanaf:19,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Linden Hout

Houtbeschrijving

Kleur en structuur.

Lindenhout staat bekend om zijn fijne, gelijkmatige en vaak rechte nerf. Het heeft over het algemeen een gelijkmatige textuur met weinig opvallende patronen, waardoor het een uniform en elegant uiterlijk heeft. Het hout vertoont doorgaans weinig knoesten of onregelmatigheden. Vers lindenhout heeft meestal een lichte kleur, variërend van lichtgeel tot lichtbruin. Het kan met de tijd en blootstelling aan licht en lucht iets donkerder worden.

Verwerking

Toepassen en
Bewerken

Lindenhout is zeer bewerkbaar vanwege zijn zachte en gelijkmatige textuur. Het kan gemakkelijk worden gesneden, gedraaid, geschaafd en geschuurd, waardoor het geschikt is voor houtsnijwerk, houtdraaien, beeldhouwwerk en andere gedetailleerde houtbewerkingstoepassingen. Linde hout staat bekend als een zacht hout in vergelijking met andere houtsoorten zoals eiken of esdoorn. Dit maakt het gemakkelijk te bewerken met zowel handgereedschap als machinaal gereedschap. Hoewel het minder hard is, biedt het nog steeds voldoende sterkte voor diverse toepassingen.

LindenHout

Herkomst en certificering

Lepenhout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa. Wij kopen voornamelijk in bij Duitse en Franse zagerijen die PEFC of FSC gecertificeerd zijn wat verantwoord bosbeheer verzekerd.

Linden hout op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Lindenhout op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.