0
Jouw winkelwagen is leeg

Loofhout, ook bekend als:

braziliaans Mahonie/
ahagoni

Braziliaans mahonie is een prachtige, duurzame hardhoutsoort met een rijke kleur en een gelijkmatige structuur, waardoor het een gewilde keuze is voor hoogwaardige meubels, decoraties en bouwtoepassingen.

Mahonie Braziliaans op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Braziliaans Mahonie op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.
165mm breed
165mm breed
Beschikbare kwaliteit
FAS
Per st. vanaf:29,70
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Mahonie Braziliaans

Houtbeschrijving

Kleur en
Structuur

Braziliaans mahonie staat bekend om zijn prachtige rijke, roodbruine tot dieprode kleur. Het heeft vaak een gelijkmatige textuur en een mooie glans. Na verloop van tijd kan het hout iets donkerder worden onder invloed van licht. Braziliaans mahonie heeft over het algemeen een rechte, gelijkmatige nerf met een fijne tot middelmatige textuur. Het hout vertoont vaak een aantrekkelijk, regelmatig patroon zonder veel opvallende onregelmatigheden.

Verwerking

Toepassen en
Bewerken

Vanwege zijn schoonheid, duurzaamheid en stabiliteit wordt Braziliaans mahonie vaak gebruikt in hoogwaardige meubels, fineer, trappen, parketvloeren, luxe binnenhuisarchitectuur en decoratieve afwerkingen. Het wordt ook gewaardeerd in de bouw voor hoogwaardige houten constructies. Ondanks zijn hardheid is Braziliaans mahonie relatief gemakkelijk te bewerken met zowel handgereedschap als machinale bewerkingen.

 

Bekijk de actuele voorraad

MahonieBraziliaans

HERKOMST EN EIGENSCHAPPEN

: Groeigebied: Zuid Amerika

 Volumieke massa: +/- 5400kg/m3. (Bij een vochtigheid van +/- 12%)
 Hardheid: 3550 N
 Duurzaamheidsklasse: 2