naaldhout, ook bekend als:

western red cedar /
Cedar wood

Red ceder is een aantrekkelijke en duurzame houtsoort met natuurlijke beschermende eigenschappen. Zijn warme kleur, natuurlijke duurzaamheid en brede toepassingsmogelijkheden maken het een populaire keuze voor zowel binnen- als buitentoepassingen in de houtbewerkingsindustrie.

70mm breed
70mm breed
Beschikbare kwaliteit
Bleu label
Per st. vanaf:25,00
incl. BTW
4 lengtematen beschikbaar
Rood cedar Hout

Houtbeschrijving

Kleur en
Structuur

Red cederhout staat bekend om zijn aantrekkelijke natuurlijke kleur, variërend van licht rozebruin tot een rijk, diep roodbruin. Het hout heeft vaak een opvallende houtnerf en textuur met een fijne tot middelmatige korrel, wat bijdraagt aan zijn esthetische aantrekkingskracht. Het hout van red ceder heeft over het algemeen een rechte tot golvende nerf met een gelijkmatige textuur. Het kan knoesten en groeimarkeringen vertonen.

Verwerking

Toepassen en
Bewerken

Vanwege zijn duurzaamheid en weerstand tegen verval worden red ceder planken en balken veel gebruikt voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding. Binnen wordt het vaak gebruikt voor kasten, kisten, interieurafwerkingen en meubels. Het is gemakkelijk te bewerken met zowel handgereedschap als machinaal gereedschap. Het hout laat zich goed zagen, schaven en schuren, waardoor het geschikt is voor verschillende houtbewerkingsprojecten.

Red cedar Hout

HERKOMST EN EIGENSCHAPPEN

: Groeigebied: Noord Amerika

 Volumieke massa: +/- 390kg/m3. (Bij een vochtigheid van +/- 12%)
 Hardheid: 1450 N
 Duurzaamheidsklasse: 2

Red cedar hout op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn voor Red cedar op maat.

Houtsoort
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.